Jobcoaching &
re-integratie

Jobcoaching &
re-integratie

Werken & Dagbesteding

Jobcoaching &
re-integratie

Winkels &
webshop

Jobcoaching &
re-integratie

Ik ben werkgever

“Het geeft écht een extra dimensie”
Edwin Marees loopt al ruim 12 jaar – elke donderdag – rond op de werkvloer van Van Ravenhorst Carrosseriebouw. Het boren van lijsten aan trailers, slijpen, monteren, zagen en soms vegen: hij doet het allemaal.

“Waarom zou je iemand niet de kans geven werkervaring op te doen en zijn belevingswereld groter te maken? Dat Edwin hier is, heeft écht toegevoegde waarde vinden wij. Het is heel gezellig met hem erbij, je ziet hem regelmatig grijnzen en er worden over en weer grapjes gemaakt. Hij hoort er helemaal bij. Je ziet dat hij zich heel erg gewaardeerd voelt. Dat is mooi. Het geeft een extra dimensie aan je bedrijfsvoering dat je niet altijd alleen maar commercieel bezig bent, maar ook voor je medemens wat kunt betekenen.” – Dick en Marijke van Ravenhorst, Van Ravenhorst Carrosseriebouw

Bovenstaand praktijkvoorbeeld zegt eigenlijk alles. Het is absoluut een overweging waard om iemand een mooie kans te geven. Er zijn nog meer voordelen:

Wajongeren in dienst? De voordelen:

• Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap
• Gemotiveerde werkers
• Financieel aantrekkelijk vanwege allerlei regelingen
• Vrijblijvend proefdraaien
• No-risk polis
• Loondispensatie
• Mobiliteitskorting
• Persoonlijke ondersteuning
De jobcoaches van Ons Bedrijf houden zich bezig met de aanvraag en afwikkeling van bovengenoemde regelingen.

2e spoor

Helaas blijkt uit de praktijk dat werkgevers te weinig doen om een zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. Het gevolg? Eventueel een loonsanctie van maximaal 1 jaar.
Werkgevers, die wél voldoende inspanningen leveren in het kader van de Wet ‘Verbetering Poortwachter’ mogen hun zieke medewerkers – na verplichte twee jaar loondoorbetaling – laten gaan. Het UWV controleert of er ander geschikt werk is binnen het bedrijf. Mocht er hier géén passend werk zijn, dan volgt re-integratie 2e spoor. Dat houdt in: zoeken naar werk bij andere werkgevers. Precies wat Ons Bedrijf doet! De jobcoaches zetten graag hun expertise én netwerk voor je in. Meer info

Meer lezen ? Onze coaches