(Leren) werken en dagbesteding

Van een organisatie die is begonnen om de wachtlijsten van de sociale werkvoorziening en dagbesteding op te vangen, is Ons Bedrijf uitgegroeid tot een regulier en volwaardig leer-/werkbedrijf. Hier staan ontwikkelingen centraal. Hier worden talenten benut. Ontwikkelingen en unieke talenten van kinderen – úw kind – en volwassenen.

HEOO018-1-960x700_c

Talenten

Wij gaan aan de slag met competenties en werknemersvaardigheden. Je leert samenwerken. Je leert praktische vaardigheden. Kortom, we laten onze doelgroepen, onze medewerkers hier groeien. Dit doen we in een prettige omgeving. Een omgeving waar het veilig is en waar iedereen zich geborgen mag voelen.

Ons Bedrijf zet unieke talenten van mensen in, zodat óók zij mogen excelleren

Het doel van dagbesteding is een werkplek creëren waarbij iedereen tot zijn/haar recht komt. Iedereen heeft bepaalde omstandigheden nodig om te kunnen functioneren. Dit geldt net zo goed voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als je dat in beeld hebt, creëren wij de werkomstandigheden, ontwikkelen zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Werkplek

Ons Bedrijf gelooft dat er voor iedereen een passende werkplek is. Een goede werkplek is een gewaardeerde, gekende en gelijkwaardige werkplek.

Ons Bedrijf biedt een uitdagende werkplek, die past bij de mogelijkheden én individuele wensen van de medewerker.

Naast arbeidsmatig werk biedt Ons Bedrijf ook kunst en creativiteit.
Beschermd werken binnen één van de locaties kan passend zijn. Groeien naar een werkplek buiten de voorziening van Ons bedrijf – al dan niet op loonwaarde – is ook goed mogelijk. Als er binnen namelijk niets passends te vinden is, gaan we ook naar buiten.

Onze afdelingen – wat kun je allemaal doen?

Ons Bedrijf heeft veel verschillende afdelingen en locaties voor arbeidsmatige dagbesteding. Van groen tot hout en van metaal tot de winkelvloer en alles wat ertussen zit.

Zo is er voor iedereen die bij Ons Bedrijf komt (leren) werken een grote keuze uit veel leuke afdelingen.

Heeft u ’n opdracht voor onze medewerkers?

Een montageklus, zoals moertjes selecteren, mailings versturen of papier versnipperen. Als u als bedrijf een klus of order heeft, denk eens aan Ons Bedrijf. Wij kunnen met de juiste mensen veel betekenen tegen aantrekkelijke tarieven. En u kunt zich focussen op andere zaken. Bent u een werkgever? Klik dan hier!

Heeft u ’n werkervaringplek?

Ervaring opdoen, snuffelen aan werkzaamheden, de bedrijfssfeer proeven. Het is allemaal even belangrijk. Onze medewerkers zouden graag eens een dagdeel of langer willen meelopen in een bedrijf, winkel of anders. In overleg bespreken we graag de mogelijkheden. Er is meer mogelijk dan u wellicht denkt!
Winst voor alle partijen: uw klusjes worden (eindelijk) gedaan, al dan niet tegen betaling. U draagt uw steentje bij als maatschappelijk betrokken bedrijf. Onze medewerkers doen belangrijke ervaringen op. Bent u een werkgever? Klik dan hier hier!

“Je ziet hem genieten. Dat is toch prachtig”

Leo werkt al een paar jaar bij ons autobedrijf. Hij veegt de vloer en stoft auto´s af. Waarom wij hem deze werkervaringplek bieden? Leo bestaat. Hij is gewoon mens, komt gewoon uit een gezin met broers en zussen. Hij is gewoon Nederlander en even volwaardig. Alleen heeft hij een beperking, dat is het enige. Je ziet hem genieten. Dan geniet je zelf toch ook?! Bovendien, wij leren nog altijd ook van hem – Joost van Boven, directeur Broekhuis Opel De Briellaerd

20130108_Opel-Broekhuis_0055-Large-300x300

Succesverhaal – groeien van ‘beschut’ naar werkplek buiten voorziening

Peter Kamphorst kwam ooit op de dagbesteding bij Ons Bedrijf binnen (via PGB). Peter begon op de houtafdeling en haalde zijn niveau 1 MBO assistentopleiding. Er volgde een proefplaatsing bij een verffabriek in Kootwijkerbroek. Door de enorme motivatie van Peter zelf en de persoonlijke ondersteuning vanuit Ons Bedrijf heeft hij een volwaardig arbeidscontract op zak. Hij werkt daar nog altijd, met succes!

Baron-Coatings-2-300x300