Statushouders bij Ons Bedrijf

Ga terug naar het overzicht

Statushouders bij Ons Bedrijf

BARNEVELDSE KRANT 25-04-2016
Prima idee van Barneveld om statushouders direct na aankomst in de gemeente tegelijkertijd taallessen én een werkervaringsproject te laten volgen. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind, die afgelopen vrijdag op werkbezoek was in Barneveld, gaat deze aanpak landelijk onder de aandacht brengen.

,,Ik kende deze werkwijze nog niet, maar ik vind dat die breder opgepikt moet worden. In de Tweede Kamer heb ik er al voor gepleit om Syriërs direct te laten beginnen met taallessen, zelfs al hebben ze nog geen verblijfsvergunning. Van hen blijft 95 procent in Nederland, dus waarom wachten? We hebben toch wel iets geleerd van de jaren negentig, toen hier Somaliërs werden opgevangen en ze pas heel laat taallessen kregen. Velen van hen spreken nu nog steeds geen Nederlands.” Fija Nijenhuis

Ga terug naar het overzicht