Iedereen is Welkom

Ga terug naar het overzicht

Iedereen is Welkom

BK 2016-07-06  

Iedereen is welkom bij Ons Bedrijf’

Al jaren lang maakt Ons Bedrijf zich sterk voor mensen die speciale aandacht nodig hebben en toch willen werken. De Barneveldse organisatie heeft nu een nieuwe website gelanceerd. ,,We willen deze mensen een plekje op de arbeidsmarkt geven en laten zien dat ze absoluut van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Directeur Wilma Gorissen legt uit wat de website bijzonder maakt.,,Voorheen waren onze webshop en onze site via twee aparte links te bereiken”, vertelt ze. ,,Nu is de webshop gewoon bij de rest geïntegreerd. Daar zijn we erg blij mee, want we verkopen mooie spullen. Denk aan vogelhuisjes, vuurkorven en nog veel meer. Uiteraard zijn de producten nog steeds in onze winkels aan de Valkseweg 22 en Langstraat 95 te krijgen, maar online bestellen is net zo makkelijk. Alleen de grote zaken die maatwerk vergen zullen nog steeds persoonlijk geregeld moeten worden, zoals een veranda of een boomhut. Overigens is onze vestiging aan de Langstraat sinds kort ook een VVV-kantoor.”

Ons BHEOO024edrijf staat bekend om de begeleiding in hun pand. Ook op locatie kunnen de werkkrachten van Ons Bedrijf veel betekenen.,,Het is onze doelstelling om een arbeidsmatige dagbesteding te verzorgen voor mensen die moeite hebben hun plekje op de arbeidsmarkt te vinden”, vervolgt Gorissen. ,,Dit kunnen mensen zijn met een stoornis of een handicap, maar ook mensen die lange tijd arbeidsongeschikt of werkloos waren en de draad van een vaste baan weer willen oppakken. Iedereen met een arbeidsbeperking is welkom.”,,We doen veel aan job-coaching. Onze werkkrachten hebben vaak net wat extra aandacht nodig om volledig te kunnen functioneren op hun werk. Zo kunnen mensen met autisme bijvoorbeeld moeite hebben met beeldspraak of sarcasme. Dan nemen ze alles letterlijk. Dat wil niet zeggen dat het geen goede vakmensen zijn. Met onze hulp bereiden we niet alleen de werkkracht zelf, maar ook zijn nieuwe collega’s voor. Op die manier kunnen beide partijen het maximale uit de samenwerking halen. We merken dat onze mensen vaak een stukje sociaal bewustzijn creëren op hun nieuwe werkplek.”,,Uiteindelijk is het de bedoeling om de begeleiding te minderen zodat de werknemer op eigen benen kan staan. Overigens coachen we onze mensen niet alleen op hun werk, maar ook thuis. We kennen onze werkkrachten door en door en bovendien is het voor hen fijn als de zorg van één kant komt. We willen dat de thuisbasis van de werknemers zo goed mogelijk is, want een gelukkige arbeidskracht is een waardevolle arbeidskracht.”

Ga terug naar het overzicht