ARCHIEF VVV voldoet aan verwachtingen

Ga terug naar het overzicht

ARCHIEF VVV voldoet aan verwachtingen

‘VVV Barneveld voldoet aan verwachtingen´

ARCHIEF 25-08-2016, 15:17 | Van de redactie

BARNEVELD Het nieuwe VVV-agentschap in Barneveld loopt ,,buitengewoon goed”. Dagelijks vinden vijftien tot twintig toeristen de weg naar de winkel van Ons Bedrijf aan de Langstraat, waar het informatiepunt sinds anderhalve maand gevestigd is. ,,Volgend jaar pakken we het nog professioneler aan”, vertelt directeur Wilma Gorissen.

Simon HaverschmidtVVV verwachting

,,We zijn heel tevreden met de belangstelling. Geregeld vertellen toeristen dat ze de VVV in Barneveld hebben gemist en dat ze het leuk vinden dat er weer een vestiging is. Die voorziet echt in een behoefte van zowel jongere als oudere mensen. De 3.000 euro die de gemeente heeft bijgedragen, gebruiken we dan ook graag om het informatiepunt nog professioneler te maken. Zo komt er volgend jaar een touchscreen, dat zelfbediening mogelijk maakt voor bezoekers. Ook komen er waarschijnlijk officiële verwijzingsborden te hangen in het centrum.”

UNIEKE COMBINATIE In De Gewoonste Zaak, zoals de winkel van Ons Bedrijf heet, werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens Gorissen werkt de ,,unieke combinatie” tussen een VVV en leer-werkplaats erg goed.

,,Er werkt bijvoorbeeld een jongen die even tijd nodig heeft voordat hij de vraag van de klant goed doorheeft, maar hij is ontzettend handig met computers. En uiteindelijk kan hij de klant heel goed helpen. Mensen met een beperking wórden vaak geholpen, maar in deze omgeving kunnen ze anderen heel goed van dienst zijn. Ook toeristen vinden dat mooi om te zien. Barneveld kan daarmee een voorbeeld zijn voor andere plaatsen waar geen VVV-kantoor meer is.”

KRUIDENBITTERTJE Toeristen kunnen bij het agentschap in De Gewoonste Zaak terecht voor informatie over lokale bezienswaardigheden en evenementen, maar ook voor typische Barneveldse souvenirs. Die zijn bijvoorbeeld gelinkt aan de verhalen uit ‘Er was eens in Barneveld’, het boek van Dieta Malestein. ,,Maar ook het kruidenbittertje van Jan van Schaffelaar is populair. Toeristen vinden het leuk om het flesje te laten vullen aan de overkant, bij Erkens Drankenspeciaalzaak”, weet Gorissen.

Ze vervolgt: ,,We zijn blij dat we dit toeristische seizoen mee konden pakken, maar het is ook fijn dat we straks in rustiger vaarwater komen en de tijd hebben om het concept verder uit te werken. De medewerkers zijn erg gemotiveerd en hebben bijvoorbeeld ideeën voor nieuwe wandelroute.

 

Ga terug naar het overzicht