Ons Bedrijf en Bibliotheek Barneveld bundelen krachten

Ga terug naar het overzicht

Ons Bedrijf en Bibliotheek Barneveld bundelen krachten

Bibliotheek Barneveld en Stichting Ons Bedrijf bundelen krachten

 

Vanaf 17 januari 2018 bundelen de Bibliotheek Barneveld en Stichting Ons Bedrijf hun krachten. De samenwerking biedt de Bibliotheek Barneveld de mogelijkheid om de brede maatschappelijke functie verder uit te bouwen en meer en meer een ontmoetingsplek te zijn die centraal is gelegen in het centrum van Barneveld. Stichting Ons Bedrijf biedt het de mogelijkheid leerwerkplekken te garanderen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

 

Meedoen aan de samenleving

De Bibliotheek Barneveld stimuleert en ondersteunt alle inwoners van Barneveld in hun persoonlijke ontwikkeling om mee te kunnen doen aan de (Barneveldse) samenleving. Daarbij bieden we een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten; laagdrempelig en voor iedereen. Vanuit deze gedachte is de samenwerking met Stichting Ons Bedrijf ontstaan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid om via leerwerktrajecten mee te doen aan de samenleving. Zo vervullen zij de rol van gastvrouw- heer in de ‘ontmoetingsbibliotheek’, waar heerlijke koffie geschonken wordt. Ook zal het Toeristisch Informatie Punt een centrale plek krijgen, waar o.a. souvenirs en natuur gerelateerde- en streekproducten verkocht worden door de medewerkers van Stichting Ons Bedrijf.

 

“Het blijft de ‘gewoonste zaak’ dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zichtbare plek hebben in onze samenleving”, aldus teamleider Meta van de Kieft van Stichting Ons Bedrijf. Stichting Ons Bedrijf sluit per 30 december 2017 de winkel met Toeristisch Informatie Punt aan de Langstraat om zo de verhuizing voor te bereiden naar de Bibliotheek Barneveld aan de Nieuwstraat 29.  

 

De samenwerking met Ons Bedrijf sluit naadloos aan op de maatschappelijke waarde van de bibliotheek: mensen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze mee kunnen doen aan de samenleving. “Voor de een is dat toegang hebben tot kennis en informatie, voor een ander kan dat zijn ondersteuning in het eigen maken van digitale vaardigheden en kinderen willen wij vooral vooruit helpen door ze het plezier in lezen mee te geven”, geeft waarnemend directeur/bestuurder Miranda van Ooijen van de Bibliotheek Barneveld aan. “Met de leerwerktrajecten krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid mee te doen en wordt de kans vergroot dat zij weer terug kunnen keren in het normale arbeidsproces. Bovendien biedt het de bibliotheek de mogelijkheid om de brede maatschappelijke functie verder uit te bouwen.”

 

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op woensdag 17 januari. Kom met ons kennis maken onder het genot van een kop koffie.

Ga terug naar het overzicht