Stichting Ons Bedrijf in Barneveldse bibliotheek

Ga terug naar het overzicht

Stichting Ons Bedrijf in Barneveldse bibliotheek

BARNEVELD

De Barneveldse organisatie Stichting Ons Bedrijf voor begeleid werken vestigt zich vanaf woensdag 17 januari op de begane grond van de Barneveldse bibliotheek. De uitleenbalie van de bieb verhuist naar de eerste verdieping, daarvoor in de plaats komt de balie van het Toeristich Informatiepunt, gerund door medewerkers van Ons Bedrijf. Hiermee moet de begane grond van de bieb, met openstelling van een koffiecorner, meer een ontmoetingscentrum worden..

Dat meldt de Barneveldse bibliotheek. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat het Toeristisch Informatiepunt zou verhuizen van De Gewoonste Zaak in de Langstraat naar de bieb. Deze winkel heeft inmiddels de deuren gesloten.

,,We breiden de komst van het toeristisch informatiepunt nu uit, door de begane grond beschikbaar te stellen voor Ons Bedrijf en er een brede ontmoetingsplek van te maken”, aldus een medewerkster van de bibliotheek. ,,Straks is hier het nieuwe informatiepunt te vinden en regelen medewerkers van Ons Bedrijf ook de verkoop van souvenirs en streekgebonden producten. Daarnaast bedienen ze de keuken, zodat bezoekers er ook koffie en thee kunnen krijgen, en nemen ze schoonmaakwerkzaamheden op zich.”

De bibliotheek verhuist naar boven, met uitzondering van de kantoorruimtes. ,,Ook de leeshoek met kranten en tijdschriften blijft beneden, want dat past heel goed bij de ontmoetingsruimte.” Activiteiten en diensten van de bibliotheek blijven in de nieuwe situatie gewoon doorgaan, stelt de bibliotheek.

De ontwikkeling past volgens Ons Bedrijf goed bij de doelstelling van deze stichting om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leerwerkplek te kunnen bieden in de Barneveldse samenleving. Tegelijkertijd past het volgens de bibliotheek bij de visie om de maatschappelijke functie in het gebouw aan de Nieuwstraat uit te breiden.

De start van Ons Bedrijf in de bieb vindt op woensdagochtend 17 januari plaats. Wethouder Gerard van den Hengel verricht die ochtend de officiële opening.

Ga terug naar het overzicht