Onbeperkt talent’ straalt tijdens Het Barnevelds Gala: ‘It’s my life

Ga terug naar het overzicht

Onbeperkt talent’ straalt tijdens Het Barnevelds Gala: ‘It’s my life

Straks gaan vijf drummers op het podium helemaal los op een eigen versie van 'It's my life' van Bon Jovi.

Straks gaan vijf drummers op het podium helemaal los op een eigen versie van ‘It’s my life’ van Bon Jovi.Foto van t LAND

BARNEVELD ,,Het is één groot feest om iedereen te zien stralen.’’ Plezier staat voorop tijdens Het Barnevelds Gala, dat zaterdag 12 november plaatsvindt in het Schaffelaartheater. Kandidaten van Ons Bedrijf en De Rozelaar laten dan hun muzikale talenten horen in het Schaffelaartheater. Ze worden daarbij ondersteund door het Barnevelds Philharmonisch Orkest.

Onbeperkt talent in de spotlight’, dat is het motto van de avond. Zo staan er straks vijf drummers op het podium, die helemaal los gaan op een eigen versie van ‘It’s my life’ van Bon Jovi. Met de klanken van De Harmonie, ontstaat er een unieke muzikale combinatie, zoals je die alleen hoort op Het Barnevelds Gala.

Na negen jaar keert het evenement weer terug op de planken. Plannen voor een tweede editie waren er al veel eerder, maar wegens corona werden die meerdere keren uitgesteld. ,,Maar achter de schermen is er heel veel gebeurd. Het is best een grote productie. Eigenlijk zouden we dit iedere vijf jaar willen doen’’, vertelt Wicha Benus namens de organisatie. Alles draait op zo’n avond om ‘inclusie’, benadrukt hij. ,,Het mooie is dat iedereen in de zaal dan gelijk is. We merken dat het breed gedragen wordt in de gemeente Barneveld.’’ 

(Lees verder onder de foto)

LEKKER RAMMEN Inmiddels zit de eerste repetitie erop. Rond een grote tafel bij Ons Bedrijf vertellen de ‘artiesten’ enthousiast over het programma. Op deze locatie houden zij zich bezig met hout- en metaalbewerking, maar nu draait alles even om muziek en show.

Jolanda, medewerker van Ons Bedrijf, is de enige vrouw in de tienkoppige band. ,,Ik vind het echt gaaf om te doen, lekker rammen op het drumstel. Thuis oefen ik ook, en in de buurt zeggen ze weleens: oh, de buurvrouw is weer bezig’’, lacht ze. Tijdens het concert krijgt ze onder anderen versterking van Gerjon. Hij heeft al tien jaar ervaring met drummen bij de muziekschool. Spelen voor publiek is hij dan ook wel gewend, maar dit concert voor 560 bezoekers is ,,echt fantastisch’’. 

Het rocknummer ‘It’s my life’ leent zich perfect om de artiesten extra in hun kracht te zetten, dachten ze bij Ons Bedrijf. Speciaal voor deze avond werd een eigen tekst geschreven. Begeleider Melanie Hódi licht toe: ,,Het nummer laat zien hoe wij naar ieders talenten kijken. Iedereen mag zijn zoals-ie is. Zodat ze echt kunnen zeggen: ‘Het is mijn leven’.’’

Daar is Joop het helemaal mee eens. Bij de vorige editie was hij de presentator, maar nu staat hij als zanger op het podium. Daarmee wil hij duidelijk een boodschap uitdragen: ,,Echt talent zit van binnen. Ik hoop dat we het publiek emotioneel kunnen raken. Dat ze de zaal verlaten en zeggen: wów, dit hadden we niet gedacht!’’

(Lees verder onder de foto)

KLETSEN Wie dit jaar de presentatie doen? Dat zijn Corrie en Lida. Ze moeten even nadenken over de vraag waarom zij geknipt zijn voor deze rol. Maar de rest van de tafel weet wel waarom: ,,Ze kunnen kletsen, kletsen en nog eens kletsen!’’

Het programma, uitgevoerd door zo’n twintig deelnemers van De Rozelaar en Ons Bedrijf, bevat nummers van bijvoorbeeld Bruce Springsteen en de Disney-film Frozen. Aan Jarno de taak om het ritme aan te geven, met de koe-bel. Daarbij moet hij goed letten op de dirigent van het Barnevelds Philharmonisch Orkest.

Voor mede-organisator Mariëlle Benus, ook lid van De Harmonie, is het project nu al geslaagd. ,,Bij de repetities zien we weer een hele mooie samenwerking ontstaan’’, zegt zij. Susanne Does, bestuurslid artistieke zaken, noemt het een ‘win-win-situatie’. ,,Je ziet dat de kandidaten veel vrijer worden, en tegelijk steken ze ons aan met hun enthousiasme. Wie zich betrokken voelt bij de maatschappij, moet hier echt bij zijn.’’

Barnevelds Gala
Het Barnevelds Gala vindt zaterdag 12 november plaats in het Schaffelaartheater. Het concert begint om 20.00 uur. Tickets à 10 euro zijn verkrijgbaar op www.deharmoniebarneveld.nl/tickets. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Barneveld, HandicapNL, Fonds 1845 en de Rabobank.

Geschreven door Simon Haverschmidt

Ga terug naar het overzicht