Onze medewekers in het Stembureau

Ga terug naar het overzicht

Onze medewekers in het Stembureau

BK 22-11-2023

Op de Eben-Haëzerschool in Barneveld is een inclusief stembureau ingericht. Het zit ‘m onder andere in de hulp van Dylan Bergval, die begeleid werkt bij Ons Bedrijf. Hij overhandigt vandaag de stembiljetten. ,,Ik zorg dat burgers zich kunnen laten horen.

Het was geen moeilijke keuze’’, zegt Jeffrey Kleijn, als hij zijn stemformulier in de grijze bak op de Eben-Haëzerschool in Barneveld heeft gegooid. ,,Het is de NSC van Pieter Omtzigt geworden. Wat de doorslag gaf: hij is bereid om te leren van fouten uit het verleden. En hij werkt actief samen met andere partijen om er dingen doorheen te krijgen. Bovendien brengt hij dingen aan het licht.’’

REFLECTEREN

Transparantie, eerlijkheid – het zijn belangrijke thema’s voor hem. Daarom haakte hij af bij de VVD, waar hij voorheen op stemde. Dat Rutte ‘geen actieve herinnering’ had aan een gesprek over de positie van Omtzigt, viel hem vies tegen. ,,Ik had het niet verwacht, net als veel andere VVD-stemmers.’’ In Dilan Yeşilgöz ziet hij geen nieuw elan. ,,Zij wil niet reflecteren op wat er is gebeurd.’’

Het is tegen kwart voor tien. Zo’n 140 mensen hebben al gestemd. ,,Rond acht uur, half negen was het best wel druk’’, vertelt Jaap Hoekstra, die de rol van voorzitter al zeker twintig jaar vertolkt. ,,Ouders brengen hun kinderen naar school en lopen gelijk even door. Tussen de middag zal het weer even druk worden verwacht ik. ‘s Avonds zit de piek en die loopt dan door tot half acht, zoiets.’’

Tevens op TV

Zie bijgaand de TV uitzending van woensdag 22-11-2023

Ga terug naar het overzicht